Infolegal.ro: Sondaj IRES, la anuntarea Galei Excelentei in Mediere® 2015 – mediatorii cred ca profesia lor se indreapta intr-o directie gresita si nu mai au incredere in Consiliul de Mediere

 

În cadrul conferinței de lansare a Galei Excelenței în Mediere® , ediția 2015, au fost prezentate rezultatele studiului cu tema “Așteptările mediatorilor de la candidații la alegerile pentru Consiliul de Mediere”.

infolegal logoAproximativ jumătate dintre mediatorii intervievați de IRES consideră că medierea se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 33% cred că medierea se îndreaptă într-o direcție bună.Tendința este similară în ceea ce privește încrederea în instituția Consiliului de Mediere (indiferent de componența acestuia): 48% dintre respondenți au multă încredere în această instituție, iar 50% au puțină încredere. Cei mai mulți dintre respondenți (40%) sunt mai degrabă nemulțumiți de activitatea Consiliului de Mediere care tocmai își încheie mandatul, iar 32% sunt mai degrabă mulțumiți de activitatea acestuia.

În ce privește alegerile din acest an pentru Consiliul de Mediere, aproximativ trei sferturi dintre mediatorii care au participat la studiu sunt interesați de alegeri și declară că vor vota, în timp ce 14% dintre cei intervievați nu sunt încă hotărâți dacă vor vota, iar 12% declară că nu votează. Cu toate astea, un sfert dintre cei intervievați susțin că nu cunosc activitatea niciunui candidat la aceste alegeri, iar 57% dintre participanții la studiu cunosc activitatea unui număr de maxim 5 candidați.

Studiul a fost realizat în perioada 19-20 februarie 2015. Eroarea maximă tolerată este de ± 3%, la un nivel de încredere de 95%. Eșantionul, reprezentativ la nivelul mediatorilor cu drept de vot la aceste alegeri, a fost compus din 900 respondenți. Metoda de aplicare a chestionarelor a fost cea a intervievării telefonice – CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Rezultatele integrale ale studiului IRES vor fi prezentate în cadrul Galei Excelenței în Mediere®, care va avea loc pentru al treilea an consecutiv la Cluj-Napoca. Evenimentul, organizat de MediereNet SRL și Asociația Mediere Mediaș, va fi moderat de Aurel Codoban, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și unul dintre cei mai cunoscuți comunicatori din România, susținător puternic al mediatorilor, alături de Anca Stancu, organizator și președinte al Asociației Mediere Mediaș.

Gala Excelenței în Mediere®, ediția 2015, are un specific aparte întrucât evenimentul adună la un loc cei mai apreciați mediatori din România, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerea unor noi membri în Consiliul de Mediere. Ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României nr. 713 din data de 4 decembrie 2014, prin care a fost invalidat mandatul actualilor membri ai organismului autonom cu atribuții de reglementare în domeniul medierii, mediatorii își împlinesc o dorință pe care o exprimaseră cu mult înainte de decizia curții: aceea de a avea noi reprezentanți în Consiliul de Mediere.

Alegerile pentru desemnarea noilor membri ai Consiliului de Mediere au loc în perioada 26 ianuarie – 6 aprilie 2015, iar votul propriu-zis are loc în perioada 5 – 15 martie.

În ziua imediat următoare festivității de premiere, va avea loc Conferința Profesională „Medierea în România. Abordare națională versus abordare europeană”, în cadrul căreia vor susține prelegeri mediatori dar și reprezentanți ai mediului academic precum conf. univ. dr. Ioan Hosu și prof. Aurel Codoban (Universitatea Babeș Bolyai), cărora li se alătură cercetător-sociolog Issore Boly (I.R.E.S.) și Tatiana Ciaglic, președintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova.

Pentru mai multe informații despre eveniment vă invităm să vizitați pagina oficială la adresa: http://www.medierenet.ro/gala-excelentei-mediere/

Organizatorii și sponsorii evenimentului: MediereNet®, Asociația Mediere Mediaș, Consiliul Județean Cluj, Universitatea Bogdan Vodă Cluj-Napoca

Parteneri: Asociațiile profesionale ale mediatorilor, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, CEC Bank, Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării – UBB, Universitatea Dimitrie Cantemir Cluj-Napoca, Univers T, Legalis®, Editura C.H. Beck, Libra Bank, Leumi Bank, Asociația Română pentru Custodia Comună, Brodante, Bustea-Deheza & Asociații, Liga Studenților Români din Străinătate, Pelikan, Herlitz, ARMAX GAZ, Madina Murat, Urgent Farm

Parteneri media: România Liberă, Napoca FM, Transilvania Reporter, Avocatnet.ro, Club Mediatori, Comunitatea Profesiilor Liberale, Juridice.ro, MediașInfo.ro, și Work Harder Play Hard. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie