Lidl a ajuns anul trecut al optulea cel mai mare importator din Romania

 

Lanţul de magazine de discount Lidl, intrat oficial pe piaţa locală în 2011 prin preluarea reţelei Plus, a ajuns anul trecut al optulea cel mai mare importator din România, urcând patru poziţii faţă de 2013, potrivit datelor INS. Nemţii de la Lidl sunt de altfel alături de reţeaua-soră Kaufland singurii retaileri prezenţi în top 100 importatori.

lidlÎn timp ce celelalte reţele de magazine au mers încă de la intrarea pe piaţă pe un model de business care promova parteneriatele cu furnizori locali, Lidl a preferat un model diferit. Astfel, germanii pariază pe mărci proprii – care reprezintă 80% din oferta din magazine potrivit ultimelor date – pe care le produc fie local, fie într-o anumită ţară pentru întreaga regiune. În acest context, nemţii aduc din state precum Polonia sau Germania multe dintre articolele din magazine.

„Lidl ca model de business este total diferit faţă de ceilalţi retaileri, noi dezvoltăm produsele marcă proprie pe care le şi importăm, respectiv exportăm, după caz. Asta înseamnă că ne realizăm singuri importurile, nu apelăm la importatori intermediari locali. Practic, co­men­zile se realizează de Lidl România şi, prin inter­me­diul platformei noastre internaţionale, importăm pro­dusele ce urmează să facă parte din sortimentul Lidl Ro­mânia“, spun reprezentanţii companiei. Ei nu oferă însă cifre privind valoarea importurilor sau ponderea lor în totalul vânzărilor. Vânzările firmei Lidl Discount, care operează magazinele cu acelaşi nume, sunt estimate de ZF la peste 750 mil. euro anul trecut. Germanii nu şi-au depus situaţiile financiare în 2012 şi 2013, datele disponibile pentru 2011 fiind cele ale Plus Discount. Reprezentanţii grupului german nu dau detalii nici despre estimările pentru acest an, însă precizează că peisajul economic va fi dificil.

Citeste mai departe pe zf.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie