Iacob Anca: „in ceea ce priveste pericolele, ma gandesc la asteptarile prea mari ale mediatorilor”

 

Redactor MediereNet.ro: Ce credeti ca se va intampla cu medierea dupa alegerea unui nou Consiliu de Mediere?

anca-iacobIacob Anca: „In mediere va fi o schimbare. Tot ce s-a realizat pana acum nu a fost eficient sau a dat rezultate destul de putine si ceea ce se intampla in birourile noastre ca mediatori nu ne satisface. Noul Consiliu va avea o sarcina destul de dificila si va avea o responsabilitate foarte mare, pentru ca asteptarile colegilor care le-au acordat votul sunt foarte mari, si atunci vor trebui sa gaseasca solutii, solutii cu rezultate imediate. Nu spun ca schimbarea se va realiza peste noapte, sub nici o forma, dar masurile care vor trebui luate de noul Consiliu ar trebui sa produca efecte cat mai aproape de preluarea mandatului.”

Redactor MediereNet.ro: Care credeti ca sunt cele mai mari pericole in ce priveste profesia de mediator in Romania?

Iacob Anca: „In ceea ce priveste pericolele, ma gandesc la asteptarile prea mari ale mediatorilor, iar un alt pericol este sa nu fie o colaborare eficienta intre noii membri ai Consiliului, sa existe o dezorganizare si o lipsa de unitate la fel ca si in Consiliul anterior. Da, intr-adevar sunt doua pericole din punctul meu de vedere: lipsa de unitate si de coeziune a noilor membri ai Consiliului si asteptarile prea mari ale mediatorilor.”

Redactor MediereNet.ro: Veti contesta alegerile in cazul unui rezultat nefavorabil dumneavoastra?

Iacob Anca: „Nu stiu daca se vor contesta alegerile. Daca se vor descopri nereguli, da, se vor contesta alegerile, dar doar daca se vor descopri nereguli. Dar asa, sa contestam doar de dragul de a contesta, eu nu as vedea de ce, indiferent de rezultatul alegerilor.”

Redactor MediereNet.ro: Ce veti face in situatia in care nu veti fi aleasa in Consiliul de Mediere?

Iacob Anca: „Imi voi continua activitatea pe care am avut-o pana acum, imi voi continua activitatea de promovare si de sprijinire a colegilor mei mediatori. Sunt presedinte al Centrului de Mediere Constanta si faptul ca nu am castigat alegerile nu inseamna ca ma absolva de responsabilitatile pe care le aveam pana acum. Asa ca, totul va fi la fel ca inainte, probabil cu mai multa pasiune, pentru ca mi-au acordat si alti colegi increderea lor si voi face tot ce-mi sta in puteri pentru a sprijini aceasta profesie si pentru a promova aceasta profesie.”

Seria de interviuri cu candidatii la alegerile CdM reflecta intru totul declaratiile telefonice ale acestora

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie