Lişman Fănuța: „cred ca avem cateva pericole in interior – acela de a nu ne coagula intr-un corp profesional care sa dobandeasca recunoastere si prestigiu”

 

Redactor MediereNet.ro: Ce credeti ca se va intampla cu medierea dupa alegerea unui nou Consiliu de Mediere?

Fanuta LismanLişman Fănuța: „As putea sa spun mai degraba ce mi-as dori sa se intample si ce asteptari am de la noul Consiliu: sa incercam sa schimbam imaginea asupra medierii in randul celorlalte profesii cat si in ce priveste mediatorul, profesionistul care solutioneaza conflicte si chiar previne conflictele”.

Redactor MediereNet.ro: Care credeti ca sunt cele mai mari pericole in ce priveste profesia de mediator in Romania?

Lişman Fănuța: „Nu stiu daca sa ma gandesc la pericole propriu zise sau venite din afara, cred ca avem cateva pericole in interior – acela de a nu ne coagula intr-un corp profesional care sa dobandeasca recunoastere si prestigiu. Pana acum cred ca noua ne-a lipsit aceasta incercare de a identifica o viziune comuna pe termen mediu si lung asupra medierii, si cred ca acesta ar fi probabil unul din pericolele care ne-ar impiedica sa obtinem rezultatele pe care ni le dorim fiecare.

Redactor MediereNet.ro: Veti contesta alegerile in cazul unui rezultat nefavorabil dumneavoastra?

Lişman Fănuța: „Nu cred ca exista vreo legatura sau vreo conexiune de vreun fel intre rezultatul alegerilor si nevoia contestarii. Daca e vreodata nevoie de contestare nu cred ca se pune problema ca obtin eu un rezultat nepotrivit sau neasteptat de mine. In principiu, nu sunt adepta contestatiilor sunt adepta dialogului si cred ca prin comunicare si transparenta vom vedea care au fost dificultatile. Accept rezultatele oricare ar fi ele.”

Redactor MediereNet.ro: Ce veti face in situatia in care nu veti fi aleasa in Consiliul de Mediere?

Lişman Fănuța: „Voi continua ca si pana acum, ma voi implica in activitatea profesiei cum am facut-o de fiecare data pentru ca stiu ca implicandu-ma in profesie, automat rezultatele se resfrang si asupra activitatii individuale. Un succes al tuturor inseamna si succesul meu individual”.

Seria de interviuri cu candidatii la alegerile CdM reflecta intru totul declaratiile telefonice ale acestora

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie