Mihaiu Constantin: „toate aceste obstacole vor fi depasite de mediatori, de mediatori care vor sti sa puna presiune pe viitorul Consiliu de Mediere”

 

Redactor MediereNet.ro: Ce credeti ca se va intampla cu medierea dupa alegerea unui nou Consiliu de Mediere?

mediator Constantin MihaiuMihaiu Constantin: „Medierea, indiferent ce au facut sau nu au facut oamenii care au dirijat-o pana in momentul de fata, nu poate sa fie starpita. Medierea este o profesie mult prea nobila si va renaste ca pasarea Phoenix din cenusa. Asta nu depinde numai de membrii Consiliului viitor ci depinde foarte mult si de mediatori, de faptul ca in profesia asta de mediatori sunt si oameni care sunt elita intelectualitatii contemporane romanesti, si oamenii astia nu trebuie sa sufere datorita unor interese meschine ale unora.”

Redactor MediereNet.ro: Care credeti ca sunt cele mai mari pericole in ce priveste profesia de mediator in Romania?

Mihaiu Constantin: „Candva s-a pus o intrebare: ”Care este cea mai mare realizare a planetei?” si s-a spus televiziunea. Dupa aceea s-a intrebat ”care este cea mai rea realizare de pe planeta?” si s-a dat raspunsul: Tot televiziunea. Pericole sunt multe in lumea medierii, dar toate aceste obstacole vor fi depasite de mediatori, de mediatori care vor sti sa puna presiune pe viitorul Consiliu de Mediere, pentru a face exact lucrul pentru care ei sunt pusi acolo: sa promoveze medierea si profesia de mediator, nu sa-si urmareasca interese meschine, interese absurde in final, sa fie o goana nebuna dupa bani in loc sa fie o goana nebuna dupa demnitate, onoare si respect.”

Redactor MediereNet.ro: Veti contesta alegerile in cazul unui rezultat nefavorabil dumneavoastra?

Mihaiu Constantin: „Nu voi contesta nici o alegere. Sunt convins ca mediatorii daca si-au exprimat o optiune si eu si toti mediatorii din Romania ar trebui sa o respectam, daca ne face placere sau daca nu ne face placere. Important este ca toti cei care vor fi alesi in Consiliu sa nu creada ca sunt acolo in interes personal ci sunt acolo sa administreze o profesie care nu este numai a lor, ci e o profesie de care are nevoie multe milioane de oameni in Romania si care o pot dirija si o pot gestiona mediatorii. Medierea este singurul corp profesional care gestioneaza conflictele. Nu exista in Romania in spectrul socio-economic, o alta profesie sa fie instruita sa gestioneze emotiile, sentimentele care pot duce la aplanarea conflictelor.”

Redactor MediereNet.ro: Ce veti face in situatia in care nu veti fi ales in Consiliul de Mediere?

Mihaiu Constantin: „Voi continua activitatea mea de pana acum, sa nu obosesc sa nu am timp sa ma imbolnavesc, pentru a promova medierea, pentru a promova mediatorii, pentru ca ei au nevoie de asa ceva, au nevoie de o capacitate creativa. Mediatorii au nevoie de foarte multe lucruri. Eu ca si pana acum nu voi obosi sa lupt pentru lucrurile acestea, eu si echipa din care facem parte. Nu intamplator noi ne-am ales denumirea echipei UZAMINT care inseamna „Foloseste-ti mintea”. E o echipa foarte bine consolidata si o echipa recunoscuta la nivel international.”

Seria de interviuri cu candidatii la alegerile CdM reflecta intru totul declaratiile telefonice ale acestora

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie