Şanța Mihaiu: „Cele mai mari pericole vin din partea unor profesii liberale printre care colegii avocati”

 

Redactor MediereNet.ro: Ce credeti ca se va intampla cu medierea dupa alegerea unui nou Consiliu de Mediere?

Santa MihaiuŞanța Mihaiu: „Cel putin candidatii spera intr-o schimbare chiar radicala din partea unora, acestui Consiliu de Mediere si al rezultatelor activitatii lui. Cred ca de aceea s-a si schimbat, s-a actionat pentru schimbarea acelui Consiliu care nu a facut ce trebuia.”

Redactor MediereNet.ro: Care credeti ca sunt cele mai mari pericole in ce priveste profesia de mediator in Romania?

Şanța Mihaiu: „Cele mai mari pericole vin din partea unor profesii liberale printre care colegii avocati care pur si simplu denigreaza prin o serie de alocutiuni pe care le pronunta cu ocazia unor sedinte, conferinte despre mediere, chiar in sediul sau la invitatia Consiliului de Mediere, isi permit sa faca acest lucru in salile respective.Asa ceva s-a intamplat de multe ori in anul care a trecut pentru ca ei ajung sa denigreze in scopul de a descuraja oamenii mai ales pe cei care nu au studii juridice, de a-i descuraja sa practice medierea spunand ca nu are rost si ei nu vor avea niciodata rezultatele scontate.”

Redactor MediereNet.ro: Veti contesta alegerile in cazul unui rezultat nefavorabil dumneavoastra?

Şanța Mihaiu: „Pai sigur ca da, daca intr-adevar sunt motive serioase, majore care a dus la anularea unor voturi, modul de votare defectuos care a afectat pe ceilalti candidati, sigur ca as contesta la nevoie.”

Redactor MediereNet.ro: Ce veti face in situatia in care nu veti fi ales in Consiliul de Mediere?

Şanța Mihaiu: „Nimic deosebit. O sa-mi vad de treaba ca mediator si cu speranta ca treburile totusi se vor schimba, daca nu de catre mine, de ceilalti colegi si poate in curand, aceasta activitate de mediere se va revigora. Dar pentru treaba asta, daca nu se actioneaza prin mijloacele mass-media, prin radio si presa scrisa nu se va reusi sa convinga populatia despre avantajele reale a acestei activitati minunate, zic eu. Eu sunt si avocat, dar cred in mediere din tot sufletul, cu toata fiinta mea. Numai ca sunt piedici, sunt niste lacune in legea existenta. Sigur ca exista o serie de proiecte care au fost promovate, altele sunt in curs, care dupa mine, sunt bune si vor schimba situatia.”

Seria de interviuri cu candidatii la alegerile CdM reflecta intru totul declaratiile telefonice ale acestora

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie