Sîrbu Daniela Maria: „din pacate exista o confuzie foarte mare in aceasta profesie”

 

Redactor MediereNet.ro: Ce credeti ca se va intampla cu medierea dupa alegerea unui nou Consiliu de Mediere?

daniela-sirbuSîrbu Daniela Maria: „In situatia in care Consiliul de Mediere nu se implica asa cum trebuie, ca si organism de reglementare, de control asupra profesiei de mediere si a institutiei de mediator, e posibil ca aceasta pofesie sa ramana undeva de domeniul trecutului.”

Redactor MediereNet.ro: Care credeti ca sunt cele mai mari pericole in ce priveste profesia de mediator in Romania?

Sîrbu Daniela Maria: „In primul rand profesia de mediator nu este clarificata. Ce face mediatorul in Romania? Atata vreme cat avem mediator social, mediator scolar, mediator sanitar si noi suntem mediator simplu, adica nu mai este nici o alta specializare langa ”mediator” in baza Legii 192, din pacate exista o confuzie foarte mare in aceasta profesie. Ba este profesie juridica, ba este non-juridica, dar nu se mentioneaza ca mai sunt si alte profesii inregistrate in Catalogul Ocupatiilor din Romania si care isi desfasoara activitatea de foarte multi ani. Adica, chiar si conditiile de a deveni mediator sanitar difera de conditiile de a deveni mediator in baza Leggii 192. Mediatorul sanitar sau scolar poate sa devina mediator doar cu diploma de Bacalaureat, deci e o diferenta foarte mare.”

Redactor MediereNet.ro: Veti contesta alegerile in cazul unui rezultat nefavorabil dumneavoastra?

Sîrbu Daniela Maria: „Nu in cazul unui rezultat nefavorabil ci in conditia in care nu imi voi putea exercita dreptul de a vota. Pentru ca pana la aceasta data nu am fost contactata de curier pentru mine. Am fost contactata, dar pentru un plic care apartinea altui mediator care era din Bucuresti, iar eu sunt din Brasov. Am facut si o sesizare in sensul asta la Consiliul de Mediere. Din pacate asta e situatia.”

Redactor MediereNet.ro: Ce veti face in situatia in care nu veti fi aleasa in Consiliul de Mediere?

Sîrbu Daniela Maria: „Ce-am facut si pana acum. Imi voi continua activitatea ca si pana acum, ca si mediator, ca si presedinte al Uniunii Nationale a Mediatorilor – Filiala Brasov. Voi continua ceea ce mi-am propus.”

Seria de interviuri cu candidatii la alegerile CdM reflecta intru totul declaratiile telefonice ale acestora

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie