Crestere cu 5% a volumului operatiunilor de factoring in 2014 pentru BRD

 

BRD a înregistrat o creştere cu 5% a volumului operaţiunilor de factoring, în 2014, până la 960 milioane euro, faţă de 2013, şi a crescut la cota de piaţă cu 2%, au anunţat, luni, reprezentanţi ai băncii.

brdPerformanţa a fost obţinută ‘într-un context economic marcat de lipsa investiţiilor şi de un nivel relativ ridicat al riscurilor asociate insolvenţelor companiilor. În acelaşi timp, BRD s-a menţinut şi în 2014 în topul celor mai buni factori din lume, fiind singura bancă din România care a ocupat în ultimii ani o poziţie în top 10 FCI pentru calitatea serviciilor sale de factoring internaţional’, arată un comunicat al entităţii financiare.

Creşterea volumelor a fost generată în principal de creşterea numărului de clienţi la peste 600 (+ 33% vs. 2013), banca gestionând peste 2.000 de relaţii vânzător – cumpărător şi aproximativ 300.000 de facturi. Aceste rezultate demonstrează atât interesul pieţei pentru soluţii de finanţare şi management al creanţelor, cât şi capacitatea BRD de a capta acest business, oferindu-le clienţilor un pachet complex de servicii de optimizare a cash-flow-ului, protecţia faţă de riscurile asociate portofoliului de creanţe şi gestiunea corespunzătoare a acestora, scrie Agerpres.

Operaţiunile de factoring intern deţin şi în 2014 ponderea cea mai importantă în cifra de afaceri derulată, 74%, în timp ce operaţiunile de factoring internaţional au înregistrat o uşoară creştere faţă de anul anterior, ajungând la 26% în total portofoliu, atât factoringul de export cât şi cel internaţional având evoluţii foarte bune (creşteri de 22% până la 25%), faţă de volumele înregistrate în 2013. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie