Transparenta zero la Comisiile de Validare si de Monitorizare a voturilor

 

Dupa 11 zile de vot, timp in care fiecare candidat presupun ca si-a ros unghiile in asteptare, a sosit si momentul numararii voturilor. Comisiile de Validare si de Monitorizare a voturilor au intrat in actiune alaturi de mediatorii nominalizati ca observatori de catre Asociatiile profesionale.

TransparentaNu e cazul sa amintim ca toata comunitatea mediatorilor asteapta un semn. Cine sunt cei noua norocosi? Totul a ramas invaluit in mister asa cum Consiliul de Mediere a procedat in atatia ani de zile. Sa zicem ca membrii Comisiilor au avut profesori buni…

In incercarea redactorului MediereNet.ro de a afla situatia votului sau macar a numarului exact al mediatorilor care au votat, membrii Comisiilor au uitat ca sunt mediatori si ei, mediatori care, inainte de a fi membri, cereau transparenta.

Au aparut doua informatii pe site-ul CdM referitoare la numararea voturilor:

Una in 15.03.2015 in care se anunta sec ca ”au votat peste 4.200 de mediatori”. (Sincera sa fiu, cand am citit anuntul, ma gandeam 4299 sau 4201?…) si alta marti, 17.03.2015 in care presedintele Comisiei de Monitorizare a Alegerilor sustinea ca ” la ora actuala nu detinem inca date statistice, centralizate cu privire la numarul de voturi exprimate pentru candidati.”

Singurele informatii pe care le-am putut obtine au fost cele pe care MediereNet le-a publicat dimineata, date pe care am reusit sa le smulgem cu greu.

Mai nou nimeni nu raspunde la telefon sau cei care nu au memorat numarul redactorului MediereNet.ro, raspund si gasesc scuze de genul: ”Nu pot”, ”E o nebunie aici”, ”Sunati la domnul presedinte de Comisie”, presedinte care nu raspunde sau are telefonul inchis…

Secretariatul Tehnic al Consiliului de Mediere sustine ca nu are date si de cum le va avea le va publica.

E normal asa ceva? Suntem in secolul XXI, informatia circula in timp real. Nu cred si nu accept ca nu au o situatie (cel putin partiala) pana la ora asta. Si daca o au, de ce nu o fac publica? E normal sa asteptam doua zile o informatie? Unul dintre membri preconiza ca se va termina la noapte numaratoarea. Se vor incadra in calendar?

Ma hulesc si-mi inchid telefonul, dar nu se gandesc ca doar imi fac treaba. Treaba mea este sa informez! Iar un telefon inchis in nas sau vreo 20 nu fac decat sa-mi trezeasca suspiciuni…

Felicia Iliescu Taunean, Redactor sef MediereNet

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie