Mitroi Bogdan Mugur: „prima mea propunere este transmiterea in direct a sedintelor Consiliului de Mediere”

 

Redactor MediereNet.ro: Considerati ca ati meritat voturile mediatorilor?

Mugur Mitroi, mediator

Mugur Mitroi, mediator

Mitroi Bogdan Mugur: Da, consider ca le-am meritat. Ma asteptam la mult mai multe voturi decat voturile pe care le-am primit, dar cu siguranta au fost invalidate.

Redactor MediereNet.ro: Credeti ca este necesar un audit al activitatii de pana acum a Consiliului de Mediere?

Mitroi Bogdan Mugur: „Mi-as permite sa parafrazez un om mare de stat, si anume sa spun ca medierea e la momentul in care trebuie sa spunem: Stop! si sa o luam de la capat.”

Redactor MediereNet.ro: Ce parere aveti despre modul in care au fost organizate aceste alegeri?

Mitroi Bogdan Mugur: „Asa cum spuneam si cum am avut si iesirile publice impreuna cu echipa pe care am coordonat-o si care a fost alaturi de mine si am format un tot, alegerile au decurs asa cum decurg de obicei alegerile la noi in dulcele grai balcanic, pentru ca vestic nu exista. Intotdeauna interpretabile, intotdeauna criticabile, dar pana la urma realizabile.”

Redactor MediereNet.ro: Cunoscand actuala componenta a Consiliului de Mediere, considerati ca va veti putea duce la indeplinire programul propus ca si candidat?

Mitroi Bogdan Mugur: „Avand in vedere actuala componenta a Consiliului de Mediere, doar daca (si imi place sa le spun „colegii mei”), doar daca acestia vor intelege ca este necesara descentralizarea si responsabilizarea mediatorilor in fiecare judet, doar la acel moment voi reusi sa-mi duc la indeplinire proiectul. Dar sa fiti convinsa d-vostra cat si toti cei care va citesc pe d-voastra, ca de la acest moment incolo voi deveni mult mai reactiv cu privire la proiectele UCMR-ului, si anume la descentralizarea si organizarea pe judete a mediatorilor. Mai mult, campania care a trecut m-a invatat si mi-a confirmat faptul ca daca sunt un bun comunicator la nivel de mesaj transmis, colegii mei mediatori inteleg ca noi dorim – si ca eu si echipa care de bine, de rau a intrat in Consiliul de Mediere (cei trei din UCMR), dorim numai binele medierii, dar dorim si bunastarea mediatorior, si daca ceilalti sase colegi din Consiliul de Mediere vor intelege ca de fapt noi am pus interesele colegilor nostri mediatori inaintea propriilor noastre interese personale sau de grup (cum vreti sa le catalogati), doar atunci vom ajunge sa asiguram o organizare eficienta a profesiei de mediere. Si mai mult, in conditiile in care profesia va fi organizata la nivel de judet vom putea avea pretentia sa spunem ca vrem si procedura prealabila obligatorie pentru ca doar cu organizare eficienta la nivelul judetului vom putea sa implementam si aceasta nevoie a noastra ca procedura de mediere sa devina obligatorie, dat fiind faptul ca fara o organizare eficienta in judet, degeaba am o procedura obligatorie pentru ca intr-o stuatie in care, ipotetica vorbind, as avea nevoie de un mediator de serviciu, se ridica intrebarea care asociatie imi va oferi acest mediator de serviciu?, in conditiile in care vom pastra actuala organizare si spre deosebire de un raspuns clar, concret si ferm pe care il vom putea noi oferi si anume acela ca avem un mediator de serviciu in cadrul Consiliului de Mediere judetean atunci cand vom avea organizarea descentralizata. De aceea solicit si insist sa facem aceasta organizare la nivel judetean.”

Redactor MediereNet.ro: Ce aveti de gand sa faceti in perioada imediat urmatoare, in calitatea de membru ales in Consiliul de Mediere?

Mitroi Bogdan Mugur: „Exact asa cum am spus si in campanie: Prima mea propunere este transmiterea in direct a sedintelor Consiliului de Mediere. Asta e prima mea propunere. Ca ne vom intalni vineri, ca ne vom intalni luni, in momentul in care vom prelua mandatul, prima mea propunere este transmiterea in direct a sedintelor Consiliului de Mediere. A doua propunere pe care o vom sustine clar va fi eliminarea obligativitatii apartenentei la o asociatie profesionala a mediatorilor. La prima sedinta a Consiliului de Mediere sunt trei lucruri pe care le doresc si anume: transmiterea in direct, eliminarea acestei aberatii (sa apartinem de o asociatie ca sa putem sa ne exercitam profesia), iar a treia propunere: demararea demersurilor pentru infiintarea corpurilor profesioanale judetene, adica adoptarea statutului pe care noi l-am propus si anume: organizarea la nivel judetean. Ce inseamna asta? La prima sedinta, noi cei de la UCMR care avem deja pregatita toata documentatia, vom solicita Consiliului de Mediere care se afla acum si care va fi probabil validat maine, poimaine, sa ia act ca noi avem deja proiectul de statut in care se dezvolta descentralizarea si sa fie supus dezbaterii publice pana in luna urmatoare (adica luna aprilie), iar in luna aprilie sa fie evident completat cu suplimentarile care au fost aduse de catre mediatori si adoptat, pentru ca nu mai este timp. Nu mai este timp pentru ca ne ia din urma obligativitatea pe ce inseamna ”SOL” si ”SAL” si n-o sa fim pregatiti nici macar sa preluam acele litigii care se nasc din conflictele dintre cumparatori si vanzatori sau producatori pe tot ce inseamna protectia consumatorului. Acestea sunt cele trei propuneri pe care noi vrem sa le impunem de la bun inceput.”

Redactor MediereNet.ro: Ce considerati ca ati facut gresit in vechiul mandat si ce veti schimba in noul mandat?

Mitroi Bogdan Mugur: „Lipsit de modestie, eu n-am facut absolut nimic gresit pentru ca exact aceleasi idei pe care vi le spun acum, le-am avut si in vechiul mandat, doar ca la acel moment, nu am avut un consens, si imi place mie sa cred ca la acel moment, membrii Consiliului de Mediere n-au inteles ca daca nu facem un mediator puternic, nu exista un corp profesional puternic si nu va exista un Consiliu de Mediere puternic.”

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie