Pintican Horea Florin, presedintele Comisiei Electorale: ”vreau sa avem in vedere interesul legitim de a termina acest proces electoral”

 

Contactat de redactorul MediereNet privind situatia voturilor, presedintele Comisiei Electorale, Pintican Horea Florin a declarat:

comisie alegeriIn momentul de fata nu pot da o situatie a voturilor. Conform calendarului si procedurilor, Comisia de Contestatii mai poate schimba aceasta ordine, s-ar putea sa mai valideze, sa mai invalideze… Atunci, neavand o situatie finala, eu ca presedinte al Comisiei Electorale voi lua in considerare doar ultima decizie. As prefera sa nu ma pronunt pana nu-si termina si Comisia de Contestatii treaba, pentru ca nu vreau sa generam un anumit tip de atitudine si ea sa se schimbe intre timp. Nu e bine. Eu sper ca in cursul zilei de astazi, cat mai devreme posibil o sa-si termine si dansii treaba. Sunt contestatii in lucru, dupa care se va trimite rezultatul la Comisia Electorala si vom lua o decizie. Daca se va schimba ceva o sa se afiseze pe site. O situatie completa a voturilor va fi afisata dupa terminarea tuturor etapelor procesului electoral.

Intrebat daca se decaleaza calendarul, presedintele Comisiei Electorale a raspuns:

Contestatiile se depun in acelasi termen (24 de ore). Nu se decaleaza calendarul, o sa-l comprimam pe perioada urmatoare si o sa-l incheiem in mod normal, daca nu vor fi probleme deosebite. Comisia de Contestatii lucreaza. Singura chestiune este ca lucreaza in paralel cele doua comisii. Mai vreau sa avem in vedere ceva, vreau sa avem in vedere interesul legitim de a termina acest proces electoral. Cateodata cand planifici niste lucruri, nu poti sa stii care va fi dimensiunea unui fenomen pana cand el se nu se va intampla. Ganditi-va ca la alegerile de acum patru ani au fost o mie si ceva de voturi. A fost un alt sistem de vot, dar cu toate astea, trebuie sa avem in vedere interesul legitim de termina si a respecta acest calendar. Asta este scopul nostru, al Comisiilor. La sfarsitul zilei de astazi, rezultatele contestatiilor cred ca vor fi afisate.

In alta ordine de idei, Pintican Horea Florin a precizat ca deciziile de validare vor fi inmanate intr-un cadru festiv candidatiilor eligibili, vineri, 20 martie 2015 la ora 14:00, la sediul Consiliului de Mediere.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie