Punct de vedere consultativ al Consiliul de Mediere prin Departamentul juridic: Stare de discriminare fata de ceilalti candidati ale caror contestatii nu au fost admise

 

Consiliul de Mediere prin Departamentul juridic a formulat un Punct de Vedere la solicitarea Comisiei Electorale privind contestatiile.

Consiliul-de-Mediere”Au fost înregistrate un număr de 17 ( şaptesprezece ) contestaţii dintre care au fost admise 6 (şase ) şi respinse 11.
Contestaţiile admise au fost depuse de 5 candidaţi la demnitatea de membru al Consiliului de mediere (Mihuţ Gabriela Gyongy-2 contestaţii), care fac parte din asociaţiile profesionale în care sunt membri şi membrii Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor.” se arata in punctul de vedere formulat.

Privind situatia contestatiilor, Departamentul juridic al Consiliului de Mediere apreciaza ”ca s-a creat o stare de discriminare fata de ceilalti candidaţi ale căror contestatii nu au fost admise, incalcandu-li-se dreptul de o beneficia de o solutionare a contestatiilor rezonabila si de un tratament egal.”

La baza formularii acestui punct de vedere au stat Codul Bunelor Practici în Materie Electorală şi Liniile Directoare adoptate de Comisia Europeană Pentru Democraţie prin Drept – COMISIA DE LA VENEŢIA, precum şi art. 148 alin. (2) din Constituţia României.

Departamentul juridic sustine ca acest punct de vedere are doar un caracter consultativ.

Vezi punctul de vedere complet aici

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie