Proiectul CE de creare a unei Uniuni a Pietelor de Capital aprobat de ASF

 

Consiliul ASF a aprobat, în şedinţa sa din 18 martie, Norma privind gestionarea riscurilor ope­raţionale gene­rate de sistemele informatice utilizate de entităţile reglementate, autorizate/avizate şi/sau supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

asf logo1Forma actuală include propunerile şi observaţiile rezultate din procesul de consultare publică la care a fost supus proiectul de act normativ în perioada 27.01 – 22.02.2015, în măsura în care acestea au corespuns obiectivelor iniţiale.

Norma va fi însoţită de un Ghid de implementare, care ţine cont de cele mai bune practici pentru fiecare dintre activi­tăţile obligatorii care trebuie efectuate de entităţile reglementate, structurat similar cu documentele elaborate de organismele internaţionale (ESMA, EIOPA). Ghidul va fi publi­cat pe website-ul ASF.

Consiliul a audiat şi proiectul Comisiei Europene de creare a unei Uniuni a Pieţelor de Capital. Aflat în dezbatere publică la nivel european până la jumătatea lunii mai, proiectul îşi propune identificarea unor posibile măsuri pe termen scurt şi lung necesare creării unei pieţe de capital mai substanţiale şi integrate, având ca scop final diversificarea surselor de finanţare pentru întreprinde­rile europene (altele decât cele asigurate de sectorul bancar), reducerea costului capitalului, res­pectiv stimularea creşterii economice şi a creării de locuri de muncă în cele 28 de ţări ale UE. Consiliul ASF a aprobat Raportul de evaluarea a sistemului compensare – decontare RoClear administrat de Depozitarul Central SA, în baza Recomandărilor ESCB – CESR pentru sistemele de decontare a operaţiunilor cu instrumente financiare din Uniunea Europeană.

Citeste mai departe pe curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie