Despagubirile de malpraxis vor putea fi stabilite pe cale amiabila cu posibilitatea apelarii la un mediator autorizat – Propunere de act normativ

 

Despagubirile de malpraxis vor putea fi stabilite pe cale amiabila, se arata in propunerea de act normativ, in urma unei negocieri intre intre pacient/succesorii acestuia si societatea de asigurare, cu posibilitatea apelarii la un mediator autorizat.

mediere malpraxis1In situatiile in care se crede ca un medic este de vina intr-un caz de malpraxis, spitalul va acorda despagubirile catre pacient si, daca este cazul, va recupera ulterior partea datorata de medic.

Pacientul care va cere acoperirea prejudiciului va indica imprejurarile pe care le considera relevante in sustinerea solicitarii si motivele pe care aceasta este intemeiata.

Spitalul si asiguratorul vor putea sa ceara documente suplimentare, pe care pacientul va trebui sa le trimita in 30 de zile. Apoi, in 60 de zile de la primirea de la pacient a informatiilor si documentelor solicitate, dar si a punctului de vedere al spitalului, asiguratorul va decide aprobarea, aprobarea partiala sau respingerea solicitarii de despagubiri.

Decizia societatii de asigurare se va trimite tuturor partilor implicate.

In cazurile in care prejudiciile vor fi produse accidental in cursul furnizarii serviciului medical, fara sa se constate un caz de malpraxis, acestea vor fi acoperite din Fondul National de Despagubire pentru Daune Medicale Accidentale al Ministerului Sanatatii. Alexandru Boiciuc, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie