Ministrul Sanatatii ia in calcul introducerea controlului medical obligatoriu o data la trei ani

 

Se ştie că romanii se duc la medic doar când îi doare ceva. Ei bine, ministerul Sănătăţii vrea să schimbe acest obicei şi să-i trimită pe oameni la medic, vor nu vor. Ministrul Nicolae Bănicioiu ia în Nicolae Banicioiucalcul introducerea controlului medical obligatoriu, o dată la trei ani. Prin aceasta masura se urmareste depistarea din timp a eventualelor boli, fapt care ne-ar ajuta sa avem un sistem sanitar mai eficient. Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, a vorbit pe larg despre acest subiect la Ora de Ştiri.

Fiecare român ar urma să-şi facă un control medical cel puţin o dată la trei ani. Aşa cum e gândită acum procedura, ea presupune o consultaţie la medicul de familie şi un set complet de analize.

Cei care vor refuza să-şi facă o investigaţie medicală completă într-un interval de cel mult trei ani, vor fi sancţionaţi.

Potrivit ministrului Sănătăţii, noile reglementări vor ajuta sistemul sanitar în tot ce ţine de prevenţie, capitol la care România stă foarte prost în prezent.

Întregul set de măsuri privind obligativitatea controlului medical periodic, anunţat recent de ministrul Sănătăţii, la o emisiune televizată, se află, deocamdată, în curs de reglementare.

„În orice stat din lume, acolo unde există asigurări, există şi aceste controale preventive. Scopul acestor măsuri este de a descoperi o boală cât mai repede, de a face prevenţie”, a explicat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, la Ora de Ştiri. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie