Veniturile personalului din sanatate ar putea fi majorate

 

Veniturile personalului din sănătate ar putea fi majorate din a doua jumătate a acestui an, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, precizând că ministerul va colabora cu Federaţia Sanitas inclusiv pentru reglementarea acordării sporurilor salariale.

spital coridorMinisterul Sănătăţii informează, marţi, după protestul Federaţiei Sanitas, că au fost identificate soluţii pentru majorarea sporurilor salariale şi a veniturilor din sistem.

„Ca ministru susţin majorarea veniturilor personalului din sănătate, ca mod de a asigura o bună funcţionare a sistemului sanitar. După acordarea unei majorări de 100 de lei, încă de la începutul anului 2015, vom colabora cu Federaţia Sanitas astfel încât să reglementăm în mod pozitiv acordarea sporurilor salariale, iar din a doua jumătate a anului să putem veni şi cu o majorare a veniturilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Demnitarul a precizat că va susţine demersurile federaţiei sindicale privind elaborarea şi aplicarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar.

Totodată, MS va supune dezbaterii publice, săptămâna aceasta, condiţiile de exercitare în regim independent a profesiilor de asistent medical generalist, moaşă, asistent medical în spitalele publice. gandul.info

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie