Camera de Comert si Industrie a Romaniei si AmCham Romania au semnat un acord de cooperare pentru dezvoltarea relatiilor comerciale

 

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Camera de Comerţ Româno-Americană /AmCham România/ au semnat un acord de cooperare pentru intensificarea investiţiilor private şi consolidarea relaţiilor comerciale între România şi SUA.

Act sub semnatura privataAcordul, care reafirmă cooperarea dintre cele două organizaţii începută în 1995, stabileşte o colaborare mutuală în contextul negocierilor privind acordul de liber-schimb (TTIP) între SUA şi Uniunea Europeană. Camera de Comerţ şi Industrie a României şi AmCham România au ca obiectiv intensificarea cooperării bilaterale prin proiecte comune adresate companiilor româneşti şi americane, scrie Agerpres.

‘Acordul dintre cele două organizaţii are în vedere oportunităţile create de actualul context al economiei globale. Prin acest acord, vrem să creăm sinergii între iniţiativele din sectorul public şi privat şi să amplificăm cooperarea bilaterală româno-americană’, a declarat Mihai Daraban, preşedintele CCIR.

La rândul său, Mark A. Meyer, preşedintele AmCham, a precizat că ‘programul Camerei de Comerţ Americane în România şi evenimentele legate de investiţii vizează peste 25.000 de companii din SUA care sunt determinate să facă afaceri în Europa’.

‘Suntem în special încântaţi de reafirmarea acordului de cooperare cu CCIR în timpul celei de-a 25-a aniversări a înfiinţării AmCham. Programul Camerei de Comerţ Americane în România şi evenimentele legate de investiţii vizează peste 25.000 de companii din SUA care sunt determinate să facă afaceri în Europa. Membrii CCIR şi AmCham se pot aştepta să beneficieze de pe urma întării cooperării noastre’, a afirmat Meyer.

AmCham România este cea mai reprezentativă asociaţie profesională de afaceri, înfiinţată în anul 1993 de către un grup de companii americane, dar care reuneşte în prezent 370 de companii americane, internaţionale şi locale. Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 miliarde dolari, generând în jur de 200.000 de locuri de muncă. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie