Consiliul ASF a hotarat sanctionarea Societatii Asilex Broker de Asigurare-Reasigurare din Constanta cu interzicerea temporara a activitatii

 

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a hotarat sanctionarea Societatii Asilex Broker de Asigurare-Reasigurare – S.R.L. din Constanta cu interzicerea temporara a activitatii.

Autoritatea de Supraveghere Financiară , ASFHotararea a fost luata in urma controlului efectuat de la societatea Asilex Broker de Asigurare-Reasigurare – S.R.L. si la care s-a constatat:

1. Societatea nu a notificat toti asiguratorii cu care a colaborat cu privire la suspendarea contractelor de intermediere.

2. Societatea mai detine in gestiune documente cu regim special primite de la asiguratori.

3. Societatea, pentru contractele aflate in derulare, a incheiat „acte de cesiune portofoliu de clienti” pentru fiecare asigurator cu alt broker de asigurare.

4. Societatea nu inregistreaza debite fata de A.S.F., in contul taxei de functionare.

5. Societatea inregistreaza debite (prime nedecontate) catre asiguratori.

6. Incepând cu data de 01.06.2014, societatea nu mai detine o polita de asigurare de raspundere civila profesionala a brokerilor valabila, fiind incalcate, astfel, prevederile art. 35 alin. (5) lit. c) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile art. 2 lit. c) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare si/sau reasigurare, puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 15/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, ceea ce constituie contraventie potrivit prevederilor art. 39 alin. (2) lit. a) si m^2) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Decizia ASF nr. 608 din 30 martie 2015 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 246 din 10 aprilie 2015

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie