Google risca o amenda de pana la 6 miliarde de euro si obligativitatea de a-si modifica modelul de business

 

Comisia Europeană va acuza Google în mod formal pentru că abuzează de poziţia dominantă pe care o deţine pe piaţa motoarelor de căutare din Europa, gigantul american riscând o amendă de până la 6 miliarde de euro şi obligativitatea de a-şi modifica modelul de business, potrivit Financial Times.

googleCE a anunţat oficial miercuri că a trimis o „declaraţie de obiecţii” către Google, considerând că gigantul american din domeniul IT a abuzat de poziţia pe care o are în Europa, favorizând „în mod sistematic” serviciul Google shopping pentru compararea preţurilor produselor în detrimentul altor instrumente asemănătoare.

„În cazul Google, sunt îngrijorată că a oferit un avantaj nedrept propriului serviciu de comparare a preţurilor, încălcând astfel reglementările antitrust ale UE. Google are acum oportunitatea să convingă Comisia că situaţia nu stă aşa. În orice caz, dacă investigaţia a confirmat îngrijorările noastre, atunci Google va trebui să suporte consecinţele legale şi să-şi schimbe modul în care îşi conduce afacerea în Europa”, a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, într-un comunicat al CE.

Citeste mai departe pe zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie