Ce s-a hotarat la sedinta Comisiei Consultative a Corpului Profesional al Mediatorilor?

 

Sambata 18 aprilie 2015 a avut loc sedinta Comisiei Consultative a Corpului Profesional al Mediatorilor. Pe ordinea de zi a figurat:

sedinta, eficientizareAlegerea viitorului coordonator al Comisiei Consultative a Corpului Profesional al Mediatorilor;
Organizarea profesiei de mediator;
Statutul Profesiei de Mediator;
Proiecte legislative in curs;
Propuneri de completare/modificare a Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei Consultative;
Diverse.

Conform unui comunicat de presa a Consiliului de Mediere au participat un numar de 49 de reprezentanti ai asociatiilor profesionale din tara.

La dezbaterile privind organizarea profesiei de mediator au luat cuvantul mediatorii Avram Marieta, Asofronie Constantin, Popoviciu Daniela, Alexandru Marina, Hategan Ioan, Pintican Horea, Horatiu Rusu, Pausan Anda, Lungu Florica, Carmen Sanda, Sarbu Daniela, si Gavrila Adi Constantin.

Organizarea mediatorilor este o necesitate de prima urgenta a sustinut presedintele Consiliului de Mediere, care a adaugat faptul ca pentru asigurarea legitimitatii institutionale si pentru asigurarea unei voci unitare in ceea ce priveste actiunile viitoare ale CdM este nevoie de organizare, acesta fiind de fapt si scopul proiectului de organizare a mediatorilor la nivel judetean.

In acest sens reprezentantii mediatorilor au hotarat prin vot, dupa dezbateri nerevocarea Hotararii /O/Nr.4/25.03.2015.

”Rezultatul votului din 18.04.2015, astfel cum a fost el exprimat in numele a 2716 mediatori si consemnat in Procesul Verbal de sedinta, conduce la concluzia ca mediatorii sunt de acord cu organizarea profesiei de mediator in sensul organizarii teritoriale a Consiliului de Mediere (…), drept pentru care incepand cu data de 27.04.2015 se va trece la organizarea teritoriala a mediatorilor” se arata in comunnicatul Consiliului de Mediere si semnat de presedintele institutiei, Mugur Mitroi.

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie