Perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Ialomita la un birou de executor judecatoresc si la reprezentantii a 10 societati comerciale suspectati de evaziune fiscala

 

Poliția Română efectuează luni 15 percheziții domiciliare în București, Ilfov și Ialomița, ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc și a reprezentanților a 10 societăți comerciale, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, prin care ar fi creat un prejudiciu de trei milioane de euro.

perchezitii1„La data de 20 aprilie, peste 70 de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 15 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Ialomița pentru destructurarea unei rețele infracționale specializate în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis luni AGERPRES.

De asemenea, vor fi puse în aplicare și opt mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, urmând ca acestea să fie conduse la sediul Poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor procedurale ce se impun.

„Activitățile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc și a reprezentanților a 10 de societăți comerciale, ce sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, săvârșită prin sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin evidențierea unor operațiuni comerciale fictive”, se arată în comunicat.

Bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro prin comiterea acestor infracțiuni, în perioada 2011-2014. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie