Producatorii si vanzatorii de echipamente electrice si electronice au obligatia de a informa clientii despre colectarea deseurilor

 

Firmele care produc si vand echipamente electrice si electronice vor trebui sa furnizeze clientilor anumite informatii referitoare la costurile de colectare si locurile in care se pot preda deseurile deseuri electriceprovenite de la astfel de echipamente, potrivit unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial. Nerespectarea acestei obligatii va fi sanctionata cu amenzi ce ajung pana la 50.000 de lei. Totodata, la vanzarea echipamentelor noi, deseurile celor vechi vor trebui preluate gratuit de la clienti, la solicitarea acestora.

Prevederile sunt incluse in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, care a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 253 din 16 aprilie si care se va aplica din 26 aprilie. Acest act normativ va inlocui dispozitiile actuale stabilite prin Hotararea Guvernului nr. 1037/2010.

Atat producatorii, cat si distribuitorii vor fi obligati sa ofere cumparatorilor anumite informatii atunci cand isi vand echipamentele electrice si electronice (EEE), conform actului normativ.

Mai exact, la momentul vanzarii de EEE, clientii vor trebui informati cu privire la costurile colectarii, tratarii si eliminarii deseurilor echipamentelor, acestea fiind evidentiate separat. Costurile nu vor putea fi mai mari decat cele reale suportate pentru echipamentele respective atunci cand acestea devin deseuri.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie