Consiliul de Mediere saluta modificarile efectuate de Ministerul Justitiei in proiectul privind Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020

 

Modificarile efectuate de Ministerul Justitiei in proiectul privind Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 sunt salutate de Consiliul de Mediere conform unui comunicat al institutiei semnat de presedintele CdM, Mugur Bogdan Mitroi si de vicepresedintele CdM, Zeno Daniel Sustac.

Consiliul de Mediere”Consiliul de Mediere saluta modificarile efectuate de Ministerul Justitiei in proiectul privind Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020, modificari conform carora urmeaza a se constitui la nivel national un grup de lucru pentru analiza optimizarii medierii ca metoda de solutionare a litigiilor. Pe baza propunerilor grupului de lucru (MJ-CSM-CM), Ministerul Justitiei va promova modificari legislative de natura a stimula utilizarea medierii pe scara larga in Romania, urmand a beneficia de sustinerea Consiliului de Mediere in acest sens.

De asemenea, Consiliul de Mediere apreciaza si sustine preocuparea Ministerului Justitiei transpusa in punctul A.3.g din strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 intitulat: „Degrevarea instantelor si parchetelor prin promovarea, in continuare, a medierii ca metoda alternativa de solutionare a litigiilor””, se arata in comunicat.

De asemenea Consiliul de Mediere apreciaza sustinerea Ministerului Justitiei cu privire la organizarea teritoriala a corpului profesional al mediatorilor, cu beneficii reale pentru sistemul judiciar, mediatori si cetateni.

”Derularea unor campanii de informare a justitiabililor si cetatenilor cuprinsa in punctul A.3.g.3 din strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 va putea fi realizata in mod eficient, intr-un cadru interinstitutional, cu o acoperire nationala adecvata.

In acest sens, Ministerul Justitiei prin strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 intelege sa sprijine Consiliul de Mediere in demersurile sale privind obtinerea unei finantari prin programul operational capacitate administrativa 2014-2020 (POCA) in vederea promovarii medierii prin entitatile teritoriale organizate de Consiliul de Mediere.” se mai arata in comunicatul Consiliului de Mediere.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie