Reusita fuziunii dintre Banca Carpatica si Nextebank privita cu scepticism de investitori

 

Deprecierea accelerată a acţiunilor Băncii Comerciale Carpatica („BCC”) din ultima perioadă este cauzată de neîncrederea investitorilor cu privire la reuşita fuziunii cu Nextebank şi la viitorul, momentan nesigur, ce va fi decis în Adunarea Generală din 28 aprilie, este de părere Marcel Murgoci, director de operaţiuni al SSIF Estinvest Focşani.

maini stranse piata de fuziuni si achizitiiTitlurile BCC au înregistrat un picaj de 5,56%, vineri, ajungând la preţul de 0,0425 lei, după alte două şedinţe cu minusuri accentuate, pe volume în creştere. În utlimele trei şedinte ale săptămânii trecute, pachetele tranzacţionate au cumulat 0,37% din capitalul băncii.

Deprecierile de săptâmâna trecută au dus pierderea pe cotaţia BCC la -25,86%, în ultima lună, şi la -41,71%, în ultima jumătate de an.

BCC a propus, pentru Adunarea acţionarilor din 28 aprilie, acoperirea parţială a pierderilor, prin reducerea capitalului cu 204,5 milioane lei, precum şi repornirea discuţiilor cu reprezentanţii Nextebank pentru a stabili condiţiile unei potenţiale fuziuni, după ce o astfel de tranzacţie a fost respinsă de acţionari, la finalul anului trecut.

Citeste mai departe pe bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie