Sedinta Consiliului de Mediere din 25.04.2015. Vezi hotarari

 

Consiliul de Mediere a publicat Procesul verbal al sedintei CdM desfasurata sambata, 25.04.2015.

La sedinta au luat parte cei noua membri primi ai Consiliului de Mediere: Mugur Bogdan Mitroi, Zeno Daniel Sustac, Ichim Gabriela, Anca Iacob, Ionescu Nicoleta, Marin Padeanu, Badulescu Dorin, Dedu Ion si Munteanu Mihai si doi membri supleanti: Lisman Fanuta si Tuluc Ana Maria.

consiliul de medierePrivind bilantul contabil incheiat la 31.12.2014, Marin Padeanu s-a abtinut de la vot intrucat a sustinut ca este nevoie de un alt audit pe langa cel in curs, astfel incat si-a rezervat dreptul de a reitera cererea privind efectuarea de audit dupa analizarea tuturor datelor referitoare la contractarea si desfasurarea auditului in curs.

S-a aprobat si modificarea calendarului de alegeri in teritoriu dupa cum urmeaza:

Ialomita – 20.05.2015
Covasna – 19.05.2015
Maramures/Baia Mare – 13.05.2015
Maramures/Bistrita – 14.05.2015
Tulcea – 13.05.2015
Constanta – 14.05.2015
Bucuresti 22.05.2015

De asemenea a fost modificata si procedura de alegeri

Ca si criteriu de departajare se va lua in calcul vechimea incepand cu data autorizarii.

Conditia detinerii de studii juridice pentru reprezentantii de pe langa Curtile de Apel a fost eliminata.

”Taxa la zi” se refera la taxa platita pentru anul 2014

”Certificat medical” se inlocuieste cu ”certificat medical sau adeverinta medicala”

In cazul in care nu exista dosare de candidatura si nu se ocupa functiile, Consiliul de Mediere va putea numi, cu obligatia ca pentru postul pe care a fost propusa numirea sa se organizeze in cel mult 12 luni alegeri. Numirea se va face doar cu acordul expres al persoanei mandatate.

Unde nu exista posibilitatea constituirii fizice a Comisiilor pentru procedura de alegeri, reprezentantul CdM va folosi mediatori din judete limitrofe.

O sectiune cu alegerile din cele 42 de judete va fi constituita pe site-ul CdM.

Bugetul estimativ pentru alegeri va fi de aproximativ 10.000 de euro.

Cu unanimitate a fost aprobata si desfiintarea obligativitatii mediatorilor de a face parte dintr-o asociatie profesionala, iar modificarea va fi trecuta si in Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF).

Tabloul Mediatorilor va fi actualizat luni, 27.05.2015 cu mediatorii care nu fac parte dintr-o asociatie.

Se infiinteaza o singura sectiune pe site-ul CdM si un singur Registru denumit ”Registrul Organizatiilor din Domeniul Medierii”

Cu privire la Comisia Consultativa a Corpului Profesional al Mediatorilor (sedinta CC care a avut loc pe data de 18.04.2015)

Propunerea de hotarare referitoare la alegerile ce se vor desfasura cu amendamentele propuse si modificarile facute s-a adoptat cu sapte voturi pentru, o abtinere (Dorin Badulescu) si un vot impotriva (Marin Padeanu).

In motivatie, Marin Padeanu a sustinut ca ”opinia lui se raporteaza la rezultatul consultarii din Comisia Consultativa a Corpului Profesional al Mediatorilor din data de 18.04.2015, pentru ca nu s-a tinut cont in niciun fel de propunerile de modificare si de completare discutate in Comisie. In realitate, reprezinta organizarea Consiliului de Mediere in teritoriu si nu a Corpului Profesional al Mediatorilor.”

Privind planul de promovare a medierii s-a aprobat ca pe site-ul CdM sa fie publicate materiale despre mediere, cu care mediatorii ar putea obtine puncte profesionale.

Consiliul de Mediere va fi initiatorul unei propuneri de proiect pentru modificarea Legii Medierii (Legea 192/2006). De asemenea, Nicoleta Ionescu este mandatata pentru a centraliza toate propunerile de modificare a Legii Medierii si de a face sinteza acestora.

Mediatorul Petre Mustateanu va realiza un model de revista online oficiala a Consiliului de Mediere.

Nicoleta Ionescu (Membru CdM) va colabora cu mediatorii pentru implementarea medierii in domeniul medical.

Vezi aici procesul verbal al sedintei Consiliului de Mediere din 25.04.2015

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie