Raiffeisen Bank a pierdut un proces pe clauze abuzive

 

Raiffeisen Bank se alătură băncilor care au început să piardă, în justiţie, în faţa clienţilor, după ce, în urmă cu o săptămână, instanţa a decis definitiv şi irevocabil să declare abuziv comisionul de administrare dintr-un contract de credit în franci elveţieni (CHF).

raiffeisen bankJustiţia a dispus eliminarea acestui comision şi restituirea tuturor sumelor încasate în mod abuziv, dobânda legală aferentă acestor sume şi cheltuielile de judecată, potrivit avocatului Codruţ Avram, care l-a reprezentat pe client.

Domnia sa a subliniat că decizia Tribunalului din 22 aprilie este prima de acest gen, în cazul Raiffeisen Bank, precizând: „Prin această decizie, care este definitivă şi executorie, a fost constatată nulitatea absolută a clauzei privind comisionul de administrare, dintr-un contract de credit ipotecar în franci elveţieni încheiat în anul 2008”.

Rata lunară a clientului va scădea cu 20-25%, urmând să-i fie restituită o sumă de aproximativ 9.000 CHF şi toate cheltuielile de judecată efectuate, potrivit domnului Codruţ Avram.

În opinia avocatului, „această hotărâre reprezintă un precedent extrem de important, având în vedere multitudinea de contracte de acest gen încheiate de către consumatori, cu banca Raiffeisen”.

Reprezenanţii băncii austriece nu au dorit să comenteze pe marginea decizie din instanţă.

Avocatul Avram mai are astfel de cazuri câştigate irevocabil împotriva unor bănci ca Volksbank, BRD, Garanti Bank, Credit Europe Bank. Emilia Olescu, bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie