Fondul Proprietatea s-a lansat pe Bursa de la Londra

 

Fondul Proprietatea tranzacționează, de miercuri, pe London Stock Exchange (LSE), certificatele de depozit globale (GDR), având drept suport acțiuni emise de aceasta.

bursa din londra„Sper că listarea Fondului Proprietatea pe bursa londoneză va încuraja Guvernul român să accelereze ofertele publice inițiale ale companiilor de stat precum Hidroelectrica, Aeroporturi București, Portul Constanța”, a declarat miercuri Sorin Mîndruțescu, membru în Comitetul Reprezentanților Fondului, într-o conferință la LSE.

El a reamintit că Fondul Proprietatea a început ca un proces de raparație a nedreptăților regimului comunist.

„Să ne aducem aminte că Fondul Proprietatea a început ca un proces moral de reparație a nedreptăților făcute de regimul comunist și modul în care cetățenii României au fost deposedați de către aceste active. Această listare la Bursa de la Londra este un moment extrem de important în acest proces de reparație morală”, a precizat Mîndruțescu.

Potrivit unui raport remis recent Bursei de Valori București, cererea de admitere la tranzacționare pe secțiunea SFM a London Stock Exchange se va realiza pentru până la 81.228.524 GDR, reprezentând acțiuni ordinare ale Fondului Proprietatea, fiecare cu o valoare nominală de 0,95 lei și oferind un drept de vot în cadrul adunării generale a Acționarilor Fondului, unde 1 GDR reprezintă 50 de acțiuni. Ulterior admiterii la tranzacționare, GDR vor fi tranzacționate în dolari, cu simbolul „FP”. Florin Bărbuță, agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie