La 9 ani de existenta ”Medierea prinde radacini”

 

Medierea implineste pe 4 mai 9 ani de existenta in Romania. In acest context Consiliul de Mediere a luat initiativa de a planta cu ajutorul mediatorilor 42 de copaci in 42 de orase resedinta de judet ale Romaniei. Campania numita ”Medierea prinde radacini” marcheaza de fapt maturizarea profesionala a mediatorilor care se pun in slujba cetateanului contribuind rapid si eficient la rezolvarea litigiilor cetatenilor.

Consiliul de Mediere”In saptamana medierii, 4-10 mai 2015, Consiliul de Mediere initiaza plantarea, cu ajutorul mediatorilor, a 42 de copaci in 42 de orase resedinta de judet ale Romaniei.

COPACUL MEDIERII – presupune dragoste pentru profesie si semeni, implicare, comunicare, unitate, toleranta, solidaritate, respect, pluralism, pace, democratie, libertate.

Consiliul de Mediere doreste sa atraga atentia si asupra faptului ca o persoana consuma in medie, in fiecare an, o anumita cantitate de hartie si de lemn, pentru fabricarea carora sunt taiati si folositi 2 copaci adulti. Pentru a restabili echilibrul natural, fiecare persoana ar trebui sa planteze anual cate 2-3 arbori.

In 4 mai 2015, profesia de mediator implineste in Romania 9 ani de existenta. Medierea este raspunsul prin care tarile civilizate au creat un instrument vital dezvoltarii unei societati sanatoase, in care respectul, colaborarea si cooperarea sunt valori de necontestat. Consiliul de Mediere crede ca aceste valori sunt importante pentru societatea romaneasca si ca impreuna cu mediatorii, partile vor contribui la construirea unei culturi nelitigioase, in beneficiul lor si al statului.” se arata in comunicatul CdM.

De asemenea, Mugur Bogdan Mitroi, presedintele Consiliului de Mediere sustine ca anul 2015 reprezinta edificarea constructiei pornite in anul 2006 prin adaptarea unei arhitecturi moderne a profesiei de mediator, structural aceasta capatand nobletea maturitatii profesionale.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie