Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care reprezentantul elevilor are drept de vot in Consiliului de Administratie al scolilor

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea unei legi care prevede că reprezentantul elevilor va avea drept de vot în şedinţele Consiliului de Administraţie din licee şi din unităţile postliceale.

klaus iohannis 1Legea a fost adoptată de Senat, pe 15 aprilie, şi modifică Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, astfel încât reprezentantul elevilor să aibă drept de vot în şedintele Consiliului de Administraţie din licee şi din unităţile postliceale.

Citeşte şi: GEORGE MAIOR şi EMIL HUREZEANU, numiţi de Klaus Iohannis ambasadori în SUA şi Germania

Potrivit propunerii, reprezentantul elevilor în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din ciclul liceal şi postliceal trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, respectiv să aibă 18 ani.

În acest sens, elevii îşi vor desemna democratic reprezentantul, în acest for de decizie. În cazul unităţilor de învăţământ care nu au ciclu liceal, este firesc ca reprezentantul elevilor să aibă statut de observator, se precizează în expunderea de motive la propunerea legislativă.

Iniţiatorii precizează că, deşi în actuala lege a educaţiei se arată clar că la şedinţele Consiliului de Administraţie al unităţilor de învăţământ participă şi reprezentatul elevilor, cu statut de observator, această normă nu a fost aplicată corespunzător, iar la nivelul şcolilor gimnaziale, reprezentantul elevilor nu a mai fost invitat, situaţia repetându-se şi la nivel liceal. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie