Comisia Europeana: MCV va fi ridicat cand se vor indeplini obiectivele

 

Mecanismul de Cooperare si Verificare va fi ridicat cand vor fi indeplinite in mod satisfacator toate obiectivele privind reforma sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei la care s-a angajat statul roman, a transmis Mediafax un oficial din cadrul Comisiei europene, subliniind ca trebuie asigurata ireversibilitarea si sustenabilitatea reformelor.

comisia europeana„Mecanismul de Cooperare si Verificare se refera la un angajament al statului roman de a indeplini toate obiectivele privind reforma sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei. MCV se va incheia atunci cand toate obiectivele vor fi indeplinite in mod satisfacator”, a precizat un oficial al Comisiei Europene.

Acesta a subliniat faptul ca presedintele Jean-Claude Juncker „a stabilit ca obiectiv oferirea de ajutor pentru indeplinirea conditiilor de eliminare a MCV in timpul mandatului sau”. „Daca Romania isi consolideaza rezultatele pozitive recente, asigurand sustenabilitatea si ireversibilitatea reformelor, acest obiectiv este realizabil”, a mai precizat oficialul CE.

In ceea ce priveste decizia Camerei Deputatilor de miercuri de a respinge cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, oficialul european a afirmat ca CE „asteapta cu interes aplicarea sustenabila si coerenta a recomandarilor” sale.

„Raportul MCV din 2015 a notat faptul ca deciziile din Parlament de a permite sau nu procurorilor sa-i trateze pe parlamentari ca pe orice alti cetateni par sa fie lipsite de criterii obiective”, a reamintit oficialul Comisiei Europene. hotnews.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie