Peste 40% dintre angajatorii romani nu sunt acoperiti de contracte colective de munca

 

Mai mult de 40% dintre angajatorii români nu sunt acoperiți de contracte colective de muncă, aproape dublu față de media europeană, a declarat, vineri, în cadrul unei dezbateri de specialitate, Marin Florian, președintele Organizației de Tineret din cadrul Blocului Național Sindical /BNS/.

contract colectiv de munca‘Peste 40% dintre angajatori români nu sunt acoperiți de contracte colective de muncă, aproape dublu față de media europeană. Cifra este strâns legată de numărul lucrătorilor cu salarii mici. Un salariat român nu este protejat deloc în perioada de probă a unui contract de muncă. Este nevoie de prelungirea perioadei de probă pentru absolvenții de studii superioare și pentru muncitorii necalificați. Perioada de probă trebuie redusă’, a afirmat Florian.

Acesta a precizat, totodată, că ‘sindicatele din România au foarte mult de lucru, pentru că, pe anumite zone, cer foarte mult, dar oferă prea puțin’.

Fundația Stânga Democratică /FSD/ organizează, vineri, în incinta stației de metrou Unirii 1, dezbaterea cu tema ‘Noile revendicări sociale ale salariaților’.

În cadrul evenimentului participă ministrul Delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, precum și reprezentanți ai societății civile, mediului sindical și patronal și ai Parlamentului și partidelor politice de stânga.(AS — editor: Daniel Badea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie