Romvac si Scandia au infiintat o societate care va produce de hrana pentru animalele de companie

 

Românii plătesc anual zeci de milioane de euro pentru hrana pisicilor şi a câinilor, o piaţă pe care producătorul de vaccinuri şi medicamente Romvac vrea să o atace cu noi produse.

hrana animaleRomvac şi Scandia, cel mai mare producător de conserve din carne de pe piaţa locală, au înfiinţat la începutul acestui an o societate în care companiile deţin cote egale şi care se va ocupa de producţia de hrană pentru animalele de companie.

„Ideea este să nu mai importăm hrana din Lituania. Discuţiile au fost ca atunci când vom avea o piaţă, să facem o fabrică de genul acesta în România. Există o piaţă foarte mare pentru hrana destinată animalelor de companie. Noi venim cu piaţa, iar dânşii (nr. Scandia) cu producţia. Acum suntem în căutarea unui brand, care să sune foarte bine şi să începem producţia”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, inginer Constantin Chiurciu, directorul general şi acţionar al Romvac.

Romvac a început comercializarea de hrană pentru animalele de compania încă din 2012, importată de la partenerii din Lituania.

Producţia hranei pentru animalele de compania o va face Scandia, la Sibiu, cu utilaje care au fost scoase din uz, odată cu dezvoltarea unităţii de producere a pateului. Planurile sunt ca anul acesta, de pe poarta fabricii de la Sibiu să plece primele produse generate de acest parteneriat.

Întrebat de investiţiile necesare pentru implementarea acestui parteneriat, directorul Romvac spune că nu au încă o dimensiunea a acestora. „Din fericire, şi Scandia, şi noi, avem fonduri suficiente, nu se pune problema. Această piaţă are o valoare de sute de milioane de euro, iar orice cotă de piaţă, cât de mică, e importantă pentru noi”, completează Chiurciu. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie