Romania va exporta gaze naturale in Ungaria

 

De la vară, România va exporta gaze naturale şi către vecinii unguri. Decizia autorităţilor române vine pe fondul reducerii consumului de gaze la nivel naţional, în special din partea industriei chimice.

gazoduct_Anul trecut, România a avut nevoie de 12 miliarde de metri cubi, cu 4% mai puţin decât în 2013, şi cu aproape 23% mai redus faţă de 2008. Cererea mai mică a oprit în aprilie importurile din Rusia, şi aşa reduse.

În primele luni ale anului, cantitatea de gaze cumpărată de la Gazprom a fost de doar 2% din consum, faţă de 30% în urmă cu şapte ani.

„Având în vedere scăderea consumului de gaze în perioada de vară, cred că vom avea surplus de gaze din producţia internă. În primul rând, se va înmagazina, există posibilităţi de înmagazinare, până la trei miliarde de metri cubi pot fi înmagazinate şi probabil că vor exista şi schimburi transfrontaliere”, a spus Nicolae Havrileţ, preşedintele ANRE.

„Avem relaţia cu Moldova, în special, care funcționează. Am început exporturile şi în Moldova şi, prin instituirea principiului reverse flow în zona de contact cu reţeaua de transport gaz din Ungaria, vom impelmenta măsuri şi vom asigura posibilităţi de export”, a mai spus preşedintele ANRE. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie