Trei companii interesate de privatizarea combinatului Oltchim

 

Trei companii sunt interesate de privatizarea combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, două din China şi una din Europa, a declarat vineri, ministrul Economiei, Mihai Tudose, prezent la semnarea contractului de retehnologizare a centralei hidroelectrice Dimitrie Leonida.

oltchim„Privatizarea (companiei Oltchim – n.r.) este pe drum. Avem trei oferte de cumpărare a Oltchim, aşa cum este el acum. Nu am vorbit de bucăţi şi aşa mai departe. Ieri şi azi (n.r. săptămâna trecută), reprezentanţii unui consorţiu chinezesc sunt la Oltchim. Când avem scrisorile clare de intenţie, următoarea etapă este vânzarea”.

Acesta a spus că, până în prezent, sunt interesate două companii din China şi una din Europa.

Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim din 9 martie a aprobat planul de reorganizare a activităţii combinatului, propus de consorţiul de administratori judiciari, format din BDO Business Restructuring SPRL, iar acesta a fost supus aprobării judecătorului sindic la 25 martie.

Preţul minim de pornire a negocierii în procedeul de selecţie a ofertei câştigătoare în vederea achiziţiei părţilor sociale ale Oltchim este de 307 milioane euro, se menţionează în document.

Oltchim se află în insolvenţă de doi ani şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea acestuia, dar fără succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, când niciun investitor nu a fost interesat de societatea vâlceană, care are datorii istorice de aproximativ 800 de milioane de euro, informează Agerpres.

Combinatul vâlcean este deţinut de stat prin Ministerul Economiei cu 54,8% din acţiuni, PCC SE cu 18,3182%, Polyolt Holding Limited – 14,0251%, alţi acţionari persoane juridice – 1,4832%, acţionari persoane fizice – 11,3673%. bursa.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie