Ce presedinti de consilii judetene si primari ar putea iesi definitiv din administratia locala din cauza dosarelor penale?

 

Tudor Pendiuc, Romeo Stavarache, Aristotel Căncescu, Radu Mazăre sau Nicușor Constantinescu. Conduc municipii și județe de peste 10-15 ani, dar ar putea ieși definitiv din administrația locală din cauza dosarelor penale pe care le au. Odată încheiată perioada „dinozaurilor“ administrației locale, rămâne de văzut ce „mutații“ vor produce în sistem noile reguli privind alegerile locale.

administratieDin „plutonul“ ales în 2012, 19 președinți de CJ și 13 primari de municipiu reședință de județ, plus primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, au pro­bleme penale în diferite stadii – urmărire, trimitere în judecată sau chiar condamnare. Dincolo de faptul că numărul este uriaș și că, în unele cazuri, dosarele au fost deschise în ultimele șase luni, un alt detaliu atrage atenția: pe listă se găsesc mulți veterani ai administrației locale. Recordul de ani în funcție aparține primarului din Pitești, Tudor Pendiuc, aflat la cârma orașului din 1992. Recordul de dosare pare să fie însă adjudecat de șeful CJ Constanța, Nicușor Constantinescu.

Și un ultim amănunt, dar nu cel mai puțin important: cu vreo două-trei excepții (și-au dat demisia sau se află în arest preventiv), toți baronii locali de pe listă își exercită în continuare funcția.

Citeste mai departe pe romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie