Multi romani cred ca nu mai trebuie sa-si plateasca impozitele ca urmare a amnistiei fiscale pentru PFA-uri

 

Faptul că PFA-urile care s-au trezit cu sume imense de plată către Fisc din cauza încadrării veniturilor ca fiind dependente vor scăpa de aceste datorii este o victorie a contribuabililor, însă are un efect pervers în societate: mulți români cred că nu mai trebuie să-și plătească impozitele.

TaxeSute de mii de români riscă să se trezească executați silit de Fisc, din cauza unei confuzii extrem de periculoase care s-a creat în ultimele săptămâni în legătură cu plata impozitelor.

Numeroase persoane care obțin venituri din activități independente au înțeles din recentele discuții publice despre recalificarea activităților independente în dependente și apoi despre amnistia fiscală a PFA-urilor cărora statul le-a cerut să achite contribuții sociale și penalizările aferente că nu mai trebuie să plătească nici ele impozitul pentru venitul de anul trecut. Deoarece s-au limitat la a citi doar titlurile știrilor din presă care vorbeau despre „amnistia fiscală a PFA-urilor” fără să studieze situația în detaliu, acești români care obțin venituri ca PFA, profesii liberale sau în baza unor contracte de colaborare sau de prestări servicii s-ar putea trezi cu popriri pe conturi dacă nu-și vor plăti la timp impozitele stabilite de ANAF. De fapt, pentru aceste persoane, situația nu s-a schimbat cu nimic, ele având aceleași obligații fiscale ca și până la discuțiile și proiectele legislative privind dependența activităților profesiilor liberale.

Citeste mai departe pe evz.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie