ANAF va oferi contribuabililor in fiecare zi de miercuri indrumare si asistenta in domeniul fiscal pe pagina de Facebook a institutiei

 

ANAF le-a pregătit românilor o nouă surpriză, de data aceasta plăcută, la prima vedere cel puţin. Aşa să fie? contribuabilii s-au mai ars în trecut cu ofertele aparent binevoitoare ale Fiscului.

anaf noua siglaDirectia Generala de Servicii pentru Contribuabili din cadrul ANAF va oferi contribuabililor, in fiecare zi de miercuri, indrumare si asistenta in domeniul fiscal, inclusiv pe pagina de Facebook a institutiei.

Ultima dată când ANAF a lansat un proiect online de ajutorarea contribuabililor, s-a dovedit o capcană în toată regula. Era suficient să îţi verifici online datoriile, ca Fiscul să îţi emită automat o somaţie de plată. Acum, ANAF propune consiliere pe Facebook, cine va avea curaj să întrebe ceva?

Astfel, miercurea aceasta functionarii ANAF vor oferi explicatii referitoare la completarea si depunerea formularelor 200 si 201, informează AvocatNet.ro.

În urmă cu câteva luni, toate persoanele fizice care au folosit aplicația online „Spaţiul Privat Virtual” pentru a-și verifica situaţia taxelor şi impozitelor riscau să primească somație de la Fisc.

e acum înainte, în fiecare zi de miercuri, patru functionari ANAF vor raspunde pe pagina de Facebook a Fiscului la intrebarile adresat de contribuabili cu privire la tematica selectata pentru discutii in saptamana respectiva, se mentioneaza pe pagina oficiala de Facebook a institutiei.

„Saptamana aceasta, miercuri – 20.05.2015, va vom sta la dispoziție pe Facebook, unde asteptam intrebarile voastre legate de completarea si depunerea Declaratiei privind veniturile realizate din Romania (formularul D200) si a Declaratiei privind veniturile realizate din strainatate (formularul D201), care au termen limita de depunere data de 25 mai 2015”, informeaza ANAF.

Potrivit sursei citate, miercuri, incepand cu ora 09.00, contribuabilii pot adresa pe Facebook intrebarile sub forma comentariilor la postarea care va avea titlul: „Completarea si depunerea formularelor D200 si D201”.

In functie de numarul intrebarilor adresate si de complexitatea acestora, raspunsul va fi comunicat pe loc sau ulterior, intr-un timp cat mai scurt. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie