Serviciul Roman de Informatii a lansat volumul ”Monografia – 25 de ani”

 

Serviciul Român de Informaţii şi-a lansat azi „Monografia – 25 de ani”, un volum de o importanţă istorică, la standul Editurii RAO, unde au fost prezenţi George Maior, Eduard Hellvig, Virgil Măgureanu, gen. Lt. Florian Coldea, Ion Cristoiu şi directorul RAO, Ovidiu Enculescu.

sriDirectorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat în cadrul lansării că şi-ar dori ca pe viitor, instituţia pe care o conduce să fie mai transparentă în comunicare şi mai puţin prezentă în presă. Eduard Hellvig a povestit că atunci când era student îşi dorea schimbări şi îl dispera cuvântul linişte, numai că în timp şi-a dat seama că „liniştea are preţul ei” şi că „liniştea României este preţul pe care îl plăteşte fiecare angajat al SRI”. Directorul SRI a subliniat că şi-ar dori ca în viitor instituţia să fie mai puţin prezentă în presă şi mai transparentă în comunicare.

”Remarc şi eu atitudinea pe care a avut-o instituţia în trecut la comuncare, la zona academică. Vă spun ce mi-aş dori în perioada următoare de la SRI: aş vrea să găsesc un SRI care să fie mai transparent în comuncare publică, în diplomaţie, dar mai puţin prezent în zona media, în zona de discuţii în contradictoriu, pentru că asta nu face decât rău instituţiei. Îmi doresc ca la 30 de ani de la aniversare să fie o instituţie fanion care să fie respectată şi să înţeleagă că patria înseamnă cetăţenii ei şi că cetăţenii sunt prioritari”, a spus Eduard Hellvig.

”Vă asigur că ideea de a avea un director civil a fost o idee bună”, a concluzionat directorul SRI.

Eduard Hellvig este director al SRI din martie 2015. adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie