O noua disciplina ar putea fi introdusa in programa scolara: Educatie sanitara

 

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a anuntat ca a discutat cu ministrul Educatiei despre introducerea orelor de Educatie sanitara, obligatoriu, in scoala. „Cred ca de anul scolar viitor ar putea intra in aplicare. (…) O ora pe saptamana, asta este propunerea”, de la clasa I si pana la ultima clasa de liceu, a declarat Banicioiu, citat de Mediafax. Ministrul Sanatatii a explicat ca, la aceste ore, copiii vor invata notiuni de igiena, de prim ajutor, dar si de alimentatie sanatoasa.

eleviNicolae Banicioiu a declarat ca „a fost o discutie si in Parlament, dar am avut cateva discutii cu domnul ministru Cimpeanu [Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei – n.red.]. Eu ma gandisem cel putin ca un model al orelor de dirigentie, cum era in perioada in care eu eram elev si era o programa. Cred ca exact pe acelasi model pot sa fie aceste ore de educatie sanitara, de la clasa intai pana la ultima clasa de liceu. Asa le gandim noi la Ministerul Sanatatii, cu notiuni generale, dar, in functie de categoria de varsta, sunt notiuni care vor fi predate de catre medicul scolar sau de catre serviciile de ambulanta si diversi specialisti, cu care putem contribui pentru a asigura necesarul educational al acestor ore. Cred ca de anul scolar viitor ar putea intra in aplicare. Eu as vrea sa fie ora distincta, nu de dirigentie. O ora pe saptamana, asta este propunerea. Trebuie sa se tina cont de programa scolara si de posibilitatea de a asigura spatiul necesar. Noi putem veni cu partea de medici, de asistenti care pot asigura trainingul si pregatirea elevilor, si cred ca nu ar incurca absolut deloc programa scolara”, relateaza Mediafax.

Agentia de presa noteaza ca ministrul a facut aceste declaratii la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, cu ocazia lansarii site-ului suntprimulajutorjunior.ro; acesta face parte dintr-un proiect pilot de educatie medicala si prim ajutor pentru copii. hotnews.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie