Radu Mazare cercetat de procurorii DNA intr-un nou dosar

 

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este cercetat de procurorii DNA într-un nou dosar. Anchetatorii au intrat în posesia interceptărilor mai multor convorbiri telefonice din care reiese că Radu Mazăre negocia preluarea unor acţiuni la Realitatea TV, dar că tranzacţia urma să ascundă bani proveniţi din mită, informează România TV.

Radu MazareRadu Mazare este cercetat fiindcă ar fi încercat preluarea staţiei locale de la Constanţa a postului Realitatea TV, manevră prin care ar fi încercat de fapt să ascundă o luare de mită. La dosar au fost depuse stenogramele unor convorbiri în care apar Radu Mazăre, Sorin Strutinsky, Elan Schwartzenberg, dar şi Nicuşor Constantinescu. Mai mult, într-una din discuţii apare şi numele fratelui lui Radu Mazăre.

Surse judiciare susţin că din interceptări reiese că Elan Schwarzenberg este cel care a propus preluarea staţiei locale Realitatea TV de postul de televiziune patronat de Sorin Strutinsky şi controlat de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Radu Mazăre se află în arest preventiv într-un alt dosar de corupţie, iar joi ar urma să afle dacă magistraţii prelungesc sau nu mandatul.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le deschidă în Constanța.

Citeste mai departe pe romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie