ASF a aprobat propunerile de modificare a Proiectului de Lege privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si profesionisti initiat de ANPC

 

Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat propunerile de modificare a Proiectului de Lege privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si profesionisti.

Autoritatea de Supraveghere Financiară , ASFModificarile adoptate au in vedere transpunerea in legislatia naționala a prevederilor Directivei nr.2013/11/UE (Directiva SAL), fiind acordat avizul consultativ din partea ASF pe aceasta initiativa legislativa a ANPC.

Proiectul de lege privind solutionarea litigiilor dintre consumatori si profesionisti a fost transmis de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor Consiliului de Mediere in 5 mai 2015. Vezi aici comunicatul ANPC.

Pe de alta parte, Consiliul de Mediere a transmis Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor in data de 20 mai 2015 un comunicat in care, dupa analiza proiectului sustinea ca ”propunerea ANPC nu corespunde cadrului general impus de Directiva 2013/11/UE a Parlamentului European si a Consiliului, iar ANPC nu indeplineste conditiile mentionate in pct. 37 cu privire la cerintele de calitate in cazul procedurilor SAL, expertiza in domeniul solutionarii alternative a litigiilor in intelesul reglementarilor europene, bunele practici in domeniu, recunoasterea nationala si internationala in domeniul Alternative Dispute Resolution, procedurile de lucru, profesionistii existenti in domeniului rezolvarii alternative a disputelor (SAL) precum si principiile de desfasurare a activitatii (expertiza, independenta, impartialitate). Vezi aici comunicatul Consiliului de Mediere.”

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie