Cele 20 de proiecte de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala discutate astazi de Comisia Juridica

 

Comisia Juridică va introduce pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, începând cu ora 14.00, cele 20 de proiecte de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, au declarat surse parlamentare pentru „Adevărul”.

comisia de revizuire a constitutieiUPDATE Deputatul PSD Ciprian Nica, preşedintele de şedinţă, a propus suplimentarea ordinii de zile cu cele 20 de proiecte care se referă la modificarea legislaţiei penale. „Propunerea mea este să profităm de faptul că au venit şi invitaţii noştri, vom face discuţii cu carcater general. Apoi întreg pachetul să fie trimis către Ministerul Justiţiei, care în termen de o săptămână să vină cu propuneri”, a spus Nica.

Andronache (PNL): Aceste proiecte nu erau pe ordinea de zi. PNL nu este de acord cu introducerea lor pe ordinea de zi. Este absolut necesar să ascultăm punctul de vedere al puterii judecătoreşti pe aceste proiecte de lege. Se nimereşte să fie iar o zi de marţi.

Mate Andras: Ministerul de Justiţie să vină cu propuneri la aceste proiecte pentru a lucra pe un singur proiect de lege, iar celelalte să fie respinse.

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Livia Stanciu, a fost invitată de către Comisia Juridică pentru a exprima un punct de vedere privind o propunere legislativă care prevede modificarea Legii privind statul mafistraţilor. O primă modificare a proiectului de lege, iniţiat de parlamentari de la toate partidele politice, se referă la dreptul persoanei vătămate la repararea prejudiciilor materiale cauzate prin erorile judiciare în alte procese decât cele penale”. Punctul de vedere al CSM este negativ.

„Ministerul Justiţiei doreşte adoptarea celor patru proiecte propuse de Guvern. Le vom introduce pe ordinea de zi de astăzi pe toate cele care se referă la modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală pentru că tehnica legislativă nu ne permite să le discutăm separat. Astăzi, vom trimite pentru puncte de vedere la instituţiile abilitate: CSM, Parchete”, au declarat surse din interiorul Comisiei Juridice.

Douăzeci de proiecte legislative de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală au fost trecute pe ordinea de zi a Comisiei Juridice pentru şedinţa de marţi. Programate să intre marţi în discuţia Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, cea care ar fi urmat să le dea şi forma finală înaintea votului decisiv din plen, cele 20 de proiecte care ar urma să modifice Codul penal şi Codul de procedură penală au fost scoase brusc din secţiunea de priorităţi de pe site-ul instituţiei.

Citeste mai departe pe adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie