Proiectul de lege privind activitatea de lobby ar putea fi adoptat pana la finalul actualei sesiuni parlamentare

 

Proiectul de lege privind activitatea de lobby ar putea fi adoptat pana la finalul actualei sesiuni parlamentare noteaza adevarul.ro.

lobby1In ziua in care parlamentarii au votat legea pensiilor speciale, membrii din Comisia juridica au reluat in discutie proiectul de lege privind activitatea de lobby.

Proiectul este unul controversat deoarece ar putea deghiza traficul de influenta in activitatea de lobby.

Proiectul de lege privind activitatea de lobby a fost initiat in anul 2010 de Constantin Nita fiind criticat de reprezentantii asociatiilor de lobby intrucat legea pare sa fie formulata exclusiv pentru parlamentari.

”Parlamentarii, dar si consilierii locali si judeteni pot reprezenta direct sau indirect interesele alegatorilor, precum si ale oricaror persoane fizice sau juridice, in relatia cu autoritatile centrale sau institutiile publice, fara obligativitatea indeplinirii procedurilor impuse de prezenta lege pentru activitatea profesionista de lobby sau a altor formalitati” , este unul din paragrafele proiectului care nemultumeste intrucat parlamentarilor li se va permite sa influenteze politicile publice in favoarea unui tert sub pretextul apararii intereselor alegatorilor, dar fara supunerea rigorilor impuse prin aceeasi lege lobby-istilor sau firmelor de lobby.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie