Hartuirea la locul de munca – Speta mediere

 

Mediatorul Roxana Cozma prezinta un caz de hartuire la locul de munca in ziaruldeiasi.ro:

hartuireAm urcat grabita in taxi si i-am comunicat soferului strada unde vreau sa ajung. Era un tanar, nu-i vedeam decat profilul si am fost surprinsa sa-l aud ca ma intreaba: „va mai ocupati de conflictele la locul de munca?!“ „Da, i-am raspuns. De unde ma cunosti?“ „Am adus-o cu taxiul pe sora mea la dumneavoastra si am asteptat-o pana ati terminat de vorbit cu ea. Sora mea avea probleme cu seful ei, de care nu stia cum sa scape, ca omul facuse o obsesie pentru ea.“

Mi-am amintit cazul. Era o fata frumoasa, de 23 de ani si lucra la receptia unui hotel, al carui sef o urmarea peste tot. „Ce face sora ta acum?“ „Este in Anglia, locuieste cu ceilalti doi frati ai nostri si mi-au gasit de lucru la aceeasi firma. Asta este ultima mea zi de taximetrie. Poimaine plec si eu. Se simtea entuziasmul in glasul lui, dar si emotia. „Sa pleci cu bine si sa aveti cu totii noroc!“, i-am urat. „Poti sa-mi spui care a fost urmarea, in timp, a celor doua intalniri pe care le-am avut cu sora ta?

Ea mi-a solicitat o facilitare a comunicarii cu seful ei de atunci si stiu ca am facut toate demersurile cu mare precautie, pentru a nu inrautati situatia si mai mult.“
„Sora-mea, Ania, si-a dorit postul de receptionera pe care-l ocupa la hotel, dar nu stia ce sa faca pentru a-l tine „la respect“ pe seful ei. stiu de la ea ca ati intrebat-o despre familie, despre ceea ce inseamna pentru ea prietenia, respectul si cum a reusit sa obtina postul respectiv. Cand ati vazut cat de serioasa este si responsabila, abia atunci ati inceput sa-i explicati ca seful ei profita de autoritatea lui, si ca o relatie de serviciu poate sa fie deteriorata daca liderul aplica sistemul: dezbina si condu!

Suspiciunile dintre angajati otravesc atmosfera si ei devin usor de manipulat. In Anglia, ea este sefa de tura la compania unde lucreaza. Este apreciata de colegi, pentru ca ea ii trateaza cu respect si ii ajuta sa se inteleaga bine intre ei.“ Era randul meu sa ma entuziasmez: m-am bucurat mult de evolutia fetei, pe termen lung era acea rezolvare care transforma un conflict intr-o experienta foarte utila.

Citeste mai departe AICI.

 

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie