Raspunsul Comisiei Europene privind proiectul de lege SAL/SOL

 

Consiliul de Mediere a publicat miercuri 8 iulie 2015 Raspunsul Comisiei Europene privind proiectul de lege SAL/SOL.

comisia europeanaRaspunsul Comisiei Europene a fost intocmit de Directia Generala de Justitie si consumatori si a fost semnat de Olivier Micol, sef de unitate, abilitat sa raspunda in locul comisarului European pentru Justitie, Vera Jourova.

In cadrul raspunsului se arata ca Directiva 2013/11/UE va fi transpusa in 9 iulie 2015, iar statele membre ale UE trebuie sa comunice Comisiei Europene textul legislatiei de transpunere. De asemenea, tot pana pe 9 iulie 2015, statele membre ale UE trebuie sa informeze Comisia Europeana in legatura cu autoritatile pe are le-au desemnat in conformitate cu dispozitiile directivei.

Seful de unitate multumeste pentru informatiile furnizate de Consiliul de Mediere cu privire la competentele Consiliului de Mediere in Romania, explicatiile privind cadrul actual in materie de mediere din Romania si pentru Proiectul de lege privind caile alternative de solutionare a litigiilor dintre consumatori si comercianti.

In raspuns se mai arata ca Guvernul Romaniei este abilitat in a comunica autoritatea competenta sau autoritatile competente desemnate in temeiul Directivei SAL si legislatia adoptata de legiuitorul roman in vederea transpunerii directivei.

Consiliul de Mediere a transmis in 22 mai 2015 comisarului European pentru Justitie, Vera Jourova o scrisoare referitoare la transpunerea Directivei 2013/11/UE in Romania.

Raspunsul Comisiei Europene intocmit de Directia Generala de Justitie si consumatori a fost inregistrat la ”documente primite” de Consiliul de Mediere sub numarul 3190 in data de 08.07.2015.

Vezi aici raspunsul Comisiei Europene

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Anca Silvia Ratiu spune:

    Adica ne-am aflat in treaba si am aflat ca nu e treaba noastra… Zic.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie