70% din castigul micilor afaceri merge la stat sub forma de taxe si impozite

 

70% din castigul micilor afaceri merge la stat sub forma de taxe si impozite anunta digi24.ro.

taxe mariAnul 2016 se anunta unul impovarator pentru micii intreprinzatori care spun noul Cod Fiscal pune o si mai mare povara pe veniturile lor, chiar daca primisera asigurari de la autoritati ca vor plati mai putine dari. Firmele care au pana la 10 angajati cedeaza statului 70% din castig sub forma de taxe si impozite.

Propunerea Guvernului de a reduce impozitului pe venitul microintreprinderilor la 1% a fost respinsa de Parlament, iar impozitul ramane la 3%. Exista insa o exceptie: firmele nou infiintate vor plati 1% impozit, timp de doi ani, daca au macar un salariat.

Si PFA-urile sau cei care lucreaza pe contracte de drepturi de autor vor plati mai mult la stat. Cei care sunt salariati, dar muncesc si ca independenti, vor plati in mod obligatoriu contributii sociale mai mari.

Ionut Simion, specialist in fiscalitate a declarat: ”Incepand de la 1 ianuarie se va plati impozit pe venit, cat si contributii de asigurari sociale de sanatate si contributii de asigurari sociale plafonate la cinci salarii medii brute, in procentele aferente oricarui angajat, dar nu si cota angajatorului, decat daca este benevol”.

Doar reducerea TVA de la 24% la 19% si scaderea accizelor ar putea fi resimtita de micii intreprinzatori in mod indirect, prin ieftinirea produselor si serviciilor.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie