Premierul Victor Ponta vrea un proiect de lege care sa stabileasca clar conditiile in care medicii pot primi contributii suplimentare de la pacienti

 

Premierul Victor Ponta vrea un proiect de lege care sa stabileasca clar conditiile in care medicii pot primi contributii suplimentare de la pacienti, scrie stiri.tvr.ro.

victor ponta9Proiectul de lege va fi intocmit de Ministerul Justitiei care va incerca eliminarea responsabilitatii penale a personalului sanitar.

Conform declaratiilor premierului, „atentiile” primite de la pacienti trebuie sa respecte urmatoarele trei conditii: sa nu fie conditionate de catre medic sau asistente, sa fie dupa incheierea actului medical si sa fie declarate si fiscalizate.

”Sa fie foarte clar: medicii nu mai sunt functionari prin decizia Guvernului adoptata anul trecut: Ordonanta 2/2014, care i-a scos pe medici din sistemul functionarilor publici. Pe statutul medicului nu avem ce sa schimbam. E vorba de responsabilitatea penala. Acele contributii suplimentare pe care pacientii vor sa le aduca trebuie sa indeplineasca trei conditii: sa nu fie conditionate de catre medic sau asistente, sa fie dupa incheierea actului medical si sa fie declarate si fiscalizate. Aceste trei conditii cumulative sa nu mai implice raspunderea penala a medicului. Ministrul Justitiei, impreuna cu reprezentanti din sistemul medical, vor lucra la proiectul de lege; miercurea viitoare il vom trimite in Parlament și in comisiile juridice se va indrepta incat prevederea sa fie clara. Sa se stabileasca foarte clar ca daca sunt indeplinite cele trei conditii atunci nu mai este responsabilitate penala”, a declarat premierul Victor Ponta.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie