Premierul Victor Ponta a anuntat ca TVA ar putea scadea la 20% si nu la 19%

 

Premierul Victor Ponta a anuntat ca TVA ar putea scadea la 20% si nu la 19%, scrie capital.ro.

victor ponta in sedinta de guvern”Vreau sa ne ducem mai departe cel mai important obiectiv: sa avem crestere economica. Dupa primul semestru, 3,7% crestere economica cred ca e un lucru destul de bun, cu modestie o spun. (…) Din acest punct de vedere, este foarte important ca saptamâna viitoare sa se termine batalia politica si sa avem Codul fiscal aprobat de Parlament si promulgat de catre presedinte. Cred in continuare ca un tehnocrat ce sunt, alaturi de domnul Teodorovici, ca important este sa dam mesajul fundamental pentru economie si pe zona sociala cu 20% TVA, nu 19%. 20% cota generala, cu 9% la alimente inseamna 16% media”, a afirmat primul ministrul, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, 19 august 2015.

Victor Ponta a mai afirmat reducerea TVA la 20% a fost dicutata si cu presedintele Klaus Iohannis si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

”Am discutat acest lucru si cu presedintele Iohannis si cu guvernatorul BNR, domnul Isarescu, si sper ca liderii politici, Parlamentul sa tina cont de opinia noastra tehnocrata, sa avem Cod fiscal, sa avem stabilitate economica, sa se creeze in continuare locuri de munca, sa creasca salariile, sa scada preturile prin scaderea TVA”, a mai spus premierul.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie