Patronatele din turism cer introducerea impozitului forfetar

 

Patronatele din turism cer introducerea impozitului forfetar, scrie digi24.ro.

calculator si pixLa discutii au participat premierul Victor Ponta, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici si presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad.

„Mi-a fost prezentat si mie. Un impozit specific care sa insemne proceduri mult mai simple, controale mai puține si competiție mai clara si servicii mai bune pentru turisti. Proiectul care se va depune, daca respecta ceea ce am discutat, plafonul acela de 5 milioane de euro cifra de afaceri si daca asta duce la debirocratizare si taxe mai simplu de platit, sigur ca il sprijinim”, a spus premierul Victor Ponta.

„In cursul lunii septembrie vom definitiva acest text, aceasta propunere de act normativ, va fi o propunere de lege, o inițiativa parlamentara, astfel incat in toamna sa fie adoptat de Parlament si de la 1 ianuarie 2016 sa fie aplicat”, a spus si Eugen Teodorovici, ministrul de Finante.

„Cum e acest hotel, la un numar de 200 de locuri, el va plati fix pe numarul de locuri sau camere. Pentru fiecare loc va plati in jur de 100 de euro pe an. Conform calculelor noastre, acest hotel va plati in jur de 40.000 euro, pausal, ca are grad de ocupare mai mare sau mai mic sau a facut 100 de afaceri mai mari sau mai mici, nu mai conteaza. Va plati o taxa fixa la numarul de locuri de cazare sau de camere. Unii platesc acum, cum e acest hotel, 100.000 de euro pe an si alt hotel similar plateste zero”, a spus si Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie