Consiliul Concurentei si DIICOT au declansat o investigatie paralela privind posibila trucare a unor licitatii organizate de Transgaz

 

Consiliul Concurentei (CC) si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au declansat o investigatie paralela privind posibila trucare a unor licitatii organizate de Transgaz, scrie capital.ro.

transgazBogdan Chiritoiu, presedintele CC a declarat: ”Avem in derulare, in momentul de fata, un prim caz la care lucram in paralel cu Parchetul. Am mai preluat cazuri de la Parchet, pe care, apoi, le-am instrumentat, dar acesta este primul pe care il investigam in acelasi timp. Este un caz-test foarte important pentru noi pentru ca dorim sa avem o aplicare sinergica, sa nu fie conflicte intre cele doua legi, Codul penal si Legea concurentei”.

Investigatia a fost declansata anul trecut si este legata de posibila trucare a unor licitatii organizate de Transgaz, in 2011, pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale. Investigatia a fost ulterior extinsa si pentru o alta procedura pentru care exista suspiciunea participarii cu oferte trucate.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie